bajs.

carro ville att jag skulle blogga om bajs så
jag sökte på wikipedia 

Orden skit, spillning och bajs omdirigerar hit. För andra betydelser, se Skit (olika betydelser) och Bajs (olika betydelser).

Avföring, är den substans som återstår av födan efter att den passerat genom en organism som absorberat delar av dess näringsinnehåll. Även utsöndrandet av denna substans kallas avföring.
Avföring hos samtliga arter med ett fungerande matspjälkningssystem består i huvudsak av ämnen avsedd art ej kan tillgodgöra sig. Hos människan består avföringen först och främst av cellulosa, vilken består av såpass stora molekyler att de ej kan passera tarmväggen, och därmed bortförs genom avföringen. Hos däggdjur som människan består avföringen till viss del av bakterier, som trivs i den näringsrika miljön i tjocktarmen. Bland annat trivs bakterier som tillverkar den livsnödvändiga vitaminen B12. Det finns också kolibakterier som normalt är nyttiga (de är nödvändiga för normal matsmältning) men som också kan orsaka sjukdomar. Det är framför allt förekomsten av bakterier och deras restprodukter som ger avföring dess ytterst oangenäma odör. Avföringen färgas brun av bilirubin, ett färgämne i gallan. Annars är avföring grå. Kroppen gör sig av med avföringen genom anus.

BAJS

Kommentarer
SAGA / 2010-09-22 @ 19:54:22

:)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0